Fullspäckat

Idag skulle det vara fullt schema helt enkelt!
11.00 - Fika med Melonmin, som tyvärr blev inställd.
13.00 - MVC
15.00 - Klipptid
16.30 - Föräldrakurs
Vi ska även skicka iväg lite sålda saker med posten och så ska jag nog lämna in min symaskin på reparation, har fått låna mammas tillsvidare.
Andreas är hemma idag, han ska även hinna med gymmet och en körlektion (ja, äntligen har han kommit igång igen). Sen tycker jag att han ska hinna bäraner alla kartonger till källaren och ut med alla tunga sopor som jag inte får bära. Men just nu sitter han bara och jobbar på sitt f*rbann*de spel. Han gör det varje "fri" minut han hittar. Häromdagen jobbade han samtidigt som vi åt frukost. Ibland känns det som om det blir lite mycket faktiskt...

Ska försöka hinna städa av lite nu innan vi ska iväg

Vagnen

Min vagn har kommit! Allt förutom parasollet fanns att hämta ut. Nu ska jag bara övertala min sambo att vi ska hämta ut den också. Det är ju mindre än 3 veckor kvar tills han är beräknad. Man vill ju inte hämta den för tidigt heller. Tänk om bebisar bara kunde komma när det är sagt att dom ska komma så att man kan planera!

Lördag 26/2 (v.37+3)

Nu för tiden är jag svullen. Imorse när jag vaknade så det ut som jag ätit något jag var riktigt allergisk mot, ansiktet var helt fluffigt. Andreas fotade mina fötter igår efter att jag hade vart uppe och gått i mina birkenstock hela dagen.
v.37+2
Man ser liksom vart remmarna på tofflorna har varit. Mina fotknölar är även obefintliga nu för tiden.
v.37+2
Idag är även mina ben som 2 st 300-åriga ekar! Sitter nu i soffan med fötterna  upplagda på bordet för att dämpa svullnaderna. Det gör ont att stå upp!

Härom dagen var vi hos Andreas bror och hans sambo. Provade Dance Central till Xbox Kinect (så gott det gick med mina elefantfötter)
Spel till Xbox 360 Kinect
Måste införskaffas! Det ska bli min räddning tillbaka till min gamla kropp (eller kanske en helt ny?) efter förlossningen. Inte på en gång, för det är jag helt övertygad om att jag inte kommer orka, men så småning om. Även Zumba finns, och det har jag varit riktigt sugen på att prova. Det blir mycket dans till våren/sommaren för min del helt enkelt.

Men just nu blir det som sagt att ligga stillpå grund av fötterna och alla sammandragningar/förvärkar jag har, och jag vill inte sätta igång något i förväg, jag är ju inte klar med alla förberedelser än ju. Måste lämna in bilen och få airbagen för passagerarsätet urkopplad så att vi kan hämta och montera babyskyddet. Men jag vet inte vilken verkstad jag ska välja och allt sånt. Det är alltid pappa som hjälper mig med sånt. Curlad? Ja, lite kanske. Måste ta tag i det...

Onsdag 23/2 (v.37+0)

Idag har jag fått inhandla lite nödvändigheter. Salva mot röda barnstjärtar och amningsskydd. Kollade även en massa priser på Willys för att kunna spara lite pengar. Amningskydden kommer lämnas tillbaka på apoteket för dom var mycket billigare på Willys. Måste se till att packa BB-väskan snart också utifall det skulle dra igång tidigare. Allt från vecka 38-42 är vanligt när det gäller förlossning så han skulle teoretiskt sett kunna komma vilken dag som hellst.

Andreas har vart ledig idag så vi har haft hela dagen tillsammans. Jag mår så mycket bättre av sådana dagar. Vi har tagit en promenad, vart på stan och pysslat här hemma.  Han ska vara ledig torsdag-fredag också men då ska han mest jobba på spelet med sin bror. Jag får klara mig själv helt enkelt.

Imorgon har jag fika-dejt med en gammal barndomsvän, det ska bli riktigt roligt! Var så länge sedan vi sågs...

Jag har ju lovat bilder på nya köket. Glömt och förträngt det tyvärr. Ska försöka fixa det imorgon! Jag lovar!

Vecka 38

Vid varje Mvc-besök görs de vanliga rutinkontrollerna av ditt blodvärde, blodtryck, barnets hjärtfrekvens, position och tillväxt. En del kvinnor upplever att de känner sig nedstämda mot slutet av graviditeten. Orsakerna kan vara en mängd olika saker: oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och längtan efter att graviditeten ska vara över. Försök att få tid för dig själv och tala med din barnmorska på MVC. Mot slutet av graviditeten undersöker barnmorskan hur barnet ligger och för omföderskor vars barn inte fixerat sig, är det inte ovanligt att det sker först när värkarna börjat. Många kvinnor upplever en surrande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ev. obehag när man sätter sig för snabbt på en hård stol. 

Barnet är ca 36 cm från huvud till stjärt och vikten ungefär 3,2 kg. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln

Vid det här laget kan din barnmorska förmodligen säga på ett ungefär hur stort barnet är. Men glöm inte att det bara är en uppskattning. Exakt hur stort barnet är kan ingen säga innan det föds. Nu börjar moderkakan åldras och dess uppdrag att förse ditt barn med näring är snart avslutat. Då den blir sämre på att överföra näringsämnen så kan det finnas blodklumpar och förkalkade fläckar på dess utsida.  

Text och bild lånad från www.gravid.se

Nervös i onödan

Det var ju inga problem med hämtningen av bordet. Vet inte vad jag oroade mig för egentligen. Han kom in, nämnde inte ens repan betalade och gick. Riktigt skönt!

Första maskinen körd. Har knappt hört den, men i och för sig körde jag ett ylle program och dom tvättar ju inte så mycket. Men hittills är jag nöjd.

Sen tycker jag faktiskt att det kan sluta snöa nu. Jag får en liten bebis om någon vecka och vill kunna gå ut och promenera då, utan att det vräker ner snö. Jag vill ha vår!

Försäljning av möbler

Igår var pappa här och modelerade vårt nya badrumskåp lite så nu står det snyggt på sin plats under handfatet. Jag är mycket nöjd! Efter det stack Andreas iväg och hjälpte en bekant till sina föräldrar att installera ett surround-system och jag drog i väg på en fika hos en vän. Det blev en riktigt bra kväll.

Vi har lagt upp lite möbler på blocket och idag ska vårt gamla köksbord hämtas. Jag är nervös som sjutton! Det är 2 repor i skivan som vi har reparerat (vilket vi angett i annonsen), i vissa vinklar syns de inte alls och i andra lite mer. Dom som kommer har inte sagt något om det men jag är ändå jätte nervös. Tänk om de börjar tjafsa och inte längre vill ha det, eller försöker pruta. Ursh!! Jag är extremt dålig på att förhandla. Jag vill egentligen inte vara den som är hemma, men nu är jag det. Hoppas dom inte bryr sig.
Bokhyllan som vi har lagt ut har vi också fått flera svar på men alla har dragit sig ur av olika anledningar. Felmåttat, feltänkt och ingen bil. Jag vill bara bli av med den, vi har ingen användning av den längre...
Om någon är intresserad:
http://www.blocket.se/stockholm/Ikea_Expedit_32197615.htm?ca=11&w=1

Idag tänkte jag nog provköra våran tvättmaskin för första gången. Har några småsaker som jag inte han med i söndags när vi hade tvättstugan. Det ska bli skoj! Jag ska även röja lite, smått i alla fall. Tänker inte dra igång något stort innan bordet är hämtat, det behöver ju inte se ut som ett bombnedslag när det kommer folk man inte känner.

Magbild vecka 37 (v.36+5)

Jag vet att det nästan gått 2 veckor sedan förra bilden men här kommer veckans i alla fall.
v.36+5
Härligt att ljuset gör en så extremt blek också!

Föräldrapenning

Är det bara jag som ska ha föräldrapenning efter att ha pluggat? Varför finns det ingen vettig information om föräldrapenning som studerande på försäkringskassans hemsida för? Allt är för anställda! Jag förstår verkligen ingenting! Vad grundas min ersättning på och vad har jag rätt till? Hur mycket får jag? Jag måste ju veta hur mycket jag får så jag vet om vi går runt eller inte. Jag vill ju ha så lång ledighet som möjligt utan att behöva vänta på 1-kronor här hemma. Dumma!!

Måndag 21/2 (v.36+5)

Första dagen på min "mamma-ledighet". Nu ska jag var hemma till förlossning och bara ta det lugnt och pyssla med allt som jag vill få gjort här hemma tills bebis kommer. Dock är jag extremt uttråkad för tillfället och har svårt att röra mig. Har ont i fötter och rygg, samt att jag är alldeles svullen om händerna. Man blir ju inte helt motiverad till att pyssal då inte. Jag längtar som sjutton efter min vanliga kropp men är rädd för hur den kommer se ut och må efter vad den gått igenom. 

Föräldrakursen ikväll är inställd eftersom min barnmorska som håller i den är sjuk. Jag som hade längtat så! Andreas kommer hem tidigare ändå, så förhoppningsvis får vi lite tid tillsammans. All han lediga tid på senaste har gått till att arbeta på spelet han ska göra tillsammans med sin bror. Känns lite tråkigt att vi har så lite tid tillsammans, men jag antar att det är bra att han sysselsätter sig med något han tycker om och som han även (förhoppningsvis) kan tjäna lite pengar på.

Pappa hade bilen i helgen och kollade på den. Dom bytte lite filter och oljor och annat krafs och nu går det faktiskt att växla ordentligt! Dom såg dock att bromsarna bak ligger på och att bromsskivorna är slut så den kommer inte gå igenom besiktiningen. Pappa skulle fixa det också. Han är bara för bra min pappa.

Om jag skulle ta och försöka göra något ändå kanske och inte bara sitta och zappa på tv:n som jag hittlls gjort. Planera föräldraledigheten kanske eller boka om bilbesiktningen.

Mitt kära IKEA

Imorgon bär det av till IKEA... Igen... Den här gången ska Andreas med. Vi ska åka tidigt och jag ska se till att han har matsäck med sig så att han håller blodsockret uppe. Vi ska se till att lämna tillbaka alla saker som blivit över sen köksbygget. Trodde att alla öppna köp gått ut men såg igår att dom har 3 månader. Jag är lycklig igen, det betyder att vi får tillbaka nästan 1000 kr! De gamla kontorsmöblerna har vi sålt till Andreas mamma, så det kommer nog inte svida så mycket imorgon ändå. Tänkte nog försöka lägga upp lite på blocket ikväll också, ska se till att fota sakerna innan vi åker till hans föräldrar ikväll bara. Här ska tjänas pengar! Sen ska jag se till att packa ner mobilerna som ska till EnviroPhone så att dom kommer iväg någon gång. Värderingen gäller bara i 14 dagar och de har nog snart gått...

På söndag är det den obligatoriska tvättstugan kl 7.00, vi behöver aldrig slåss med någon om den tiden. Konstigt va? Då ska alla bebiskläder tvättas har jag bestämt. För på söndag ska jag ha ett skötbord/byrå att förvara allt i.

Mellan IKEA och tvättstuga ska jag lyckas hinna med att lämna bilen hos min kära far som ska ta den till stan och kolla upp växellådan åt mig.

Kroppsligt

Måste säga att jag längter extremt efter min gamla "smala" kropp. Vill köpa så mycket nya kläder redan nu men jag tror jag får hålla mig ett tag till. Man ska ju bli av med gravidkilona också...

Torsdag 17/2 (v.36+1)

Dags för en uppdatering om bebisen kanske. Det har varit så mycket annat på senaste att jag inte hunnit med. 

Var hos barnmorskan i måndags och fick stick i fingret för typ första gången på nästan 10 veckor. Som vanligt såg det bra ut. Bebisen har fortfarande inte fixerat och hon trodde inte att han skulle göra det heller, jag har tydligen ett ganska rymligt bäcken. Men så länge han ligger med huvudet neråt ska det inte vara något problem. Vet inte om jag sagt att vi börjat gå på föräldrakurser. Vet inte om jag vill kalla det kurser egentligen, det är mer som informationsmöten eller föreläsningar om vad som komma skall. Hittills har vi gått igenom förlossning och amning. Nästa gång (sista gången) skulle det bli en liten andningsövning och en förlossningsfilm. Både jag och Andreas har tyckt att det har varit jätte intressant.

Nu börjar jag känna att det börjar bli dags att förbereda sig lite mer på förlossning och tiden som mamma. I helgen tänkte jag köpa någon bra tröja att ha med till förlossningen, amnings-bh och några amningströjor. Ska börja packa förlossningsväskan lite smått också. Men jag känner mig så dum när jag ska köpa saker. Vill gärna ha något paket blöjor hemma redan nu så att man slipper springa och köpa det det första man gör. Men det känns inte som om jag har rätt att köpa blöjor, jag har ju ingen bebis än. Det är flera saker jag känner så inför. Får ta och övervinna den känslan om jag ska kunna må bra och inte vara stressad av att inte vara förberedd.

Jag tror att jag har börjat få sammandragningar/förvärkar nu. Jag är inte helt säker med tanke på att jag aldrig haft det förut, men helt plötsligt kan magen bli obehagligt hård och det känns som om den smiter åt runt bebis. Tidigare trodde jag bara att han sträckte på sig där inne och det var därför som det kändes så, men så är det nog inte.

Imorgon är sista arbetsdagen, sen ska jag bara vara hemma och ta det lugnt. Ska baka en kaka ikväll att bjuda på tänkte jag. Dock tänkte jag hoppa över besöket till akuten och brännskadorna i ansiktet som jag åkte på förra gången jag bakade till praktiken. http://flikkairosa.blogg.se/2010/june/brannskadad.html

Vecka 37

Du fortsätter att gå på kontroll varje eller varannan vecka. Barnets vikt och position kontrolleras vid varje MVC-besök. Den här veckan är en lämplig tid att gå på studiebesök på den förlossningsavdelning där du tänker föda. Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer. 

Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen.Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar. 

Under graviditetens större del har barnet förlitat sig på dig för att slippa infektioner, men under tiden har hon eller han också byggt upp sitt eget immunsystem. Efter födseln fortsätter detta att utvecklas och stärks även genom amning. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallasråmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två - tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är näringsmässigt väl sammansatt, ger ett bra skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. Barnet brukar nu träna sig på att andas men eftersom det varken har luft i eller utanför lungorna resulterar detta ofta i fostervatten i strupen med hicka som följd. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.

Text och bild lånad från www.gravid.se

Men jag försöker i alla fall

Har varken tid, ork eller lust att skriva något. Hela tiden fullt upp med annat. Ni får tyvärr stå ut. Nu när jag tömt kontoret så att vi kunde måla så står allt därifrån i resten av lägenheten, så det är bara börja om från början med städandet. Det kommer nog ta ett tag med tanke på att alla sakerna mist sin plats och jag måste hitta en ny. Vet inte hur det ska gå till faktiskt. Och sen har man ju alla andra hushållssysslor man ska hinna med. Jag behöver ju inte känna mig rastlös i alla fall. Ta hand om disken kanske?

Söndag

Okejdå jag orkar kanske skriva lite ändå. Idag började jag med att målan andra varvet i barnkammaren, men insåg att färgen inte skulle räcka till alla väggarna. Dessutom så lyckades jag tippa rollertråget och hälla ut färg på magen. Tyvärr finns det ju ingen affär i den här stan som har färg och öppet på söndagar så jag fick ge upp. Närmsta var Tumba eller Huddinge. Får köpa mer imorgon helt enkelt. Mamma och Pappa kom förbi så att pappa kunde åka iväg och fixa min bil. Så nu är den hel igen (bortsett från växelspaken då). Och olja har den fått. Eftersom det fortfarande var så "tidigt" bestämde vi oss för att åke till IKEA (även denna helg) och köpa alla delar till köksön som vi skulle bygga. Sagt och gjort, iväg vi far. Åker igenom Tumba och förbi Tumba Färg. Kommer på att man borde passa på då dom bara hade öppet 20 minuter till. Vi vänder tillbaka och handlar min färg. På IKEA går det snabbt och smidigt, vi får tag på det vi ska ha och ut genom snabbkassan. Andreas som jobbat plockar vi upp i Ösmo. Väl hemma börjar Pappa och Andreas bygga köksö samtidigt som jag målar klart med min nya färg. Mamma lagar middag. Mätta och belåtna efter helgen/dagens bravader sitter vi nu i soffan och äter upp det sista av chokladen från igår. Andreas lär troligen vara vaken ett tag till men jag går nog och lägger mig vilken minut som hellst. Godnatt allesammans!

Rökigt värre

Jag hoppas verkligen att det inte är mina nya grannar som röker utan deras gärster! Vi har ju fått nya fönster och ovanför dem sitter det nya ventilationsgaller. Trots att dessa är stängda samt att fönster och balkongdörr är stängda så luktar det rök i hela mitt vardagsrum när dom är ute och bolmar på sin balkong. Det är så att det sticker i näsan på mig. Jag har blivit superkänslig mot rök sen jag blev gravid och det känns inte så super roligt att det ska behöva lukta rök hemma när man har slutat röka själv. Vet inte vad jag ska göra för att slippa detta! Vill inte att min lilla bebis ska behöva bo i ett hem där det luktar rök...

Lördag 12/1 (v.35+2)

Nu har jag målat första varvet i det som en gång var kontoret. Vit vit vit! Det var inte det lättaste vill jag lova. Man är ju smidig som en elefant instängd i ett kassaskåp nu för tiden. I morgon blir nästa vända. Andreas och hans mamma körde iväg alla möbler igår så det blev helt tomt. Trots att det är otroligt ansträngande så är det extremt skönt att vara igång nu. Nästa helg far vi till IKEA och handlar nya möbler för vi kom fram till  igår att det bara kommer stå ett skötbord därinne eftersom bebisens säng ska stå i vårt rum till att börja med. 

I kväll har vi Andreas lillasyster här på besök. Vi ska kolla melodifestivalen och äta snask. Är så trött i kroppen att jag inte inte orkar skriva mer.

Torsdag 10/2 (v.35+1) Bil-skrället

Pappa har varit förbi och tittat på bilen. 4 upphängen till avgassystemet hade spruckit, vet inte hur många som det hängde kvar i. Nya är beställda och skulle komma imorgon. Så förhoppningsvis så slutar det snöa och blåsa så att vi kan haka på de nya nu i helgen. Kom på att jag behöver bilen på måndag för att ta mig till föräldrakursen. Hade ju varit skönt med bil idag med så att jag kunde hämta Andreas eftersom tågen inte verkar gå så bra. Men vad gör man. Får vara glad att det går att fixa hur som helst, och till en helt okej penning, 16 kr/st kostade hängena. Jag skulle kolla oljan för pappa trodde det kunde vara den som orsakade "ventilknacket". Skönt skulle väl vara om det var så lätt åtgärdat. Då var det bara växellådan kvar, men den måste jag lämna in bilen för. Pappas kompis jobbar på bilverkstad så han tar med den till jobbet någon dag då jag inte behöver den så han kan kolla upp vad felet är i alla fall.

Bebis's rörelse mönster har verkligen ändrats på senaste! Nu är han livlig som sjutton och drar fötterna fram och tillbaka under revbenen. När det inte gör ont så är det ganksa mysigt. Vi har börjat kolla på serien Band of Brothers nu och jag börjar verkligen få problem med att äta i soffan. Magen är ganska i vägen skulle man kunna säga, med tanke på att vårat bord är så pass lågt att jag måste luta mig frammåt och lägga magen på dynan mellan låren. Ser otroligt dum ut ska jag erkänna. Ikväll blir det nog middag vid matbordet!

Giv mig styrka

Igår när vi var på väg hem från Andreas föräldrar så började det helt plötsligt låta väldigt skumt om bilen. Det liksom skrapade och rasslade under den. Ni som bor här i krokarna vet säkert också i hur dåligt skick centralgatan är nu efter att dom skrapat bort asfalten. Vi körde med andra ord vääääldigt sakta hem. Väl hemma kikar vi in under bilen och självklart ligger avgassystemet i backen! Jippie!!! Upp på det så har bilen börjat låta som en traktor på senaste, ventilknack var det någon som kallade det. Det går inte alltid att växla, utan man måste slå i växlarna i tid och otid. Och vet ni vad? Den 3/3 ska den besiktigas. Tills igår älskade jag min bil. Bagagen har i alla fall min kära far och morfar fixat så jag kommer återigen in i den, men den behöver en ny motor till centrallåset så att jag slipper stänga av och kliva ut bilen varje gång man ska in där bak.

Barnvagnen kommer troligen vilken dag som hellst och lika så babyskyddet, dessa är inte betalda än. Skötbord ska köpas och alla atiraljer som hör bebis till måste inhandlas.

Jag känner att det inte var riktigt rätt tid för bilen att gå sönder. Speciellt eftersom jag bara får halvt studiestöd den här månaden eftersom CSN har beslutat att jag inte pluggar på heltid och att jag från och med den 21 ska gå hemma och bara "njuta" av att vara gravid och ta det lugnt. Det är inte det att pengar inte finns, det blir bara inte lika mycket kvar på sparkontot som man kunde ha hoppats på.

Vi vet ju dock att det är så här. För bara några år sedan blev ju Knutte sjuk och var tvungen att opereras precis i juletid strax efter att Andreas blivit av med jobbet. När vi har det som sämst ställt händer det som kostar mest, så är det bara.

Pappa skulle komma och titta på bilen i helgen och se om man i alla fall kunde hänga upp avgassystemet så att vi kan köra med bilen.

Idag kommer jag troligen inte vara på så bra humör känner jag.

Magbild vecka 36 (v.35+0)

v. 35+0

Vecka 36

Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. Passa på att fråga din barnmorska vid nästa besök om sovställningar. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen. 

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnetKontakta din MVC inom 72 timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28. 

Då födseln närmar sig snabbt, kan det vara bra att kontrollera vad som kan vara bra att inhandla innan födseln.
Text och bild lånad från www.gravid.se

Dagen efter

Presenten blev en hitt! Han hade gått och funderat på att köpa den själv på senaste. Nyfikna? En sånn här blev det:
Färg: Chilli
Vi har ju i stort sett alla andra produkter i serien alla redan , men den här är så dyr att vi skjutit upp inköpet av den i flera år. Tydligen är den en av 3 kaffebryggare i sverige som är godtjänd av Europeiska kafferådet eller vad det nu hette. Ska brygga riktigt gott kaffe, synd att man inte dricker kaffe så att man kan få känna skillnaden från en vanlig bryggare.
Hela trixet med det hela är att den gick inte att få tag på i rött i någon butik förutom OnOff och där var den dyrast av alla ställen, nästan 600 kr dyrare. Jag hade ingen lust att beställa den och ge honom en bild av den utan jag gick och köpte den, ska nu lämna tillbaka den och beställa en billigare på nätet. Man får inte vara dum. Bara lite krånglig. Han blev i alla fall väldigt nöjd! Lika så jag.

Idag mår vi faktiskt alla riktigt bra. Det blev sent igår och mycket folk. Plockade undan all disk och städade av, 04.45 tror jag klockan var när jag kom i säng. Sen vaknade jag vid 9 i morse och vid strax efter 10 åt vi frukost med dem som sov över. Andreas drog i gång och städade, tog hand om disken och dammsög hela lägenheten. Åkte till hamnen för att mata änderna, men det var matnings-förbud där änderna var så dom blev utan. Hem och lägga oxfilén på tining och nu spelar grabbarna TV-spel. Andreas blev inte alls så full som jag förutsett utan var en pärla! Brydde sig om mig hela kvällen och försäkrade sig om att jag inte hade tråkigt bara för att jag var ensam nykter. Han är bara för bra ibland!

Förberedelser

Nu är tårtbottnarna bakade, sockerkakan gräddad och garneringen förberedd. Andreas har skruvat i alla dörrdämpare i köksskåpen och plockat undan en del. Ögonen går snart i kors på mig och jag måste upp tidigt för att hinna med allt som är kvar. Har en lång checklista jag ska hinna med innan kl 13.00 imorgon då familjerna ska komma.

Jag lyckades fixa en present till Andreas idag i alla fall , det blir lite fix och don efter att han fått den/det man jag hoppas verkligen att han blir överraskad. Var tvungen att ta mig till haninge för att få tag på den/det. Sprang i varenda butik här i stan som kunde tänkas ha den/det på lunchen. Han såg bra nyfiken ut när jag bar in det så det bådar gott. Han har heller ingen idé om vad det kan vara. Känner mig nöjd!

Klockan ringer tidigt imorgon så nu säger jag faktiskt godnatt!

Födelsedagspresent

Idag fyller min Älskade år!
Grattis min Pärla!

Hade köpt en flaska whiskey till honom bara för att han inte önskar sig något. Och nu idag kom jag på världsbästa presenten. Okej , kanske inte världsbästa men bra i alla fall. Något han inte skulle vänta sig och faktiskt har sagt att han vill ha i flera år men inte önskat sig. Problemet är dock att få tag i den/det. Jag har massa att göra imorgon och har inte riktigt tid att springa runt och leta. Dessutom så är det en prisfråga, den/det är billigare på de ställen som jag inte kan komma åt lite snabbt imorgon. Får ringa några samtal och se om jag kan få lite hjälp på traven. Skulle så gärna ge honom den/det!

Onsdag 2/2 (v.34+0) Igen

Nu är jag helt slut i kroppen. Orkade knappt gå upp för trapporna efter sista vändan i tvättstugan. På kontoret har det inte hänt så fruktansvärt mycket trots att jag slitit hela dagen. Jag har slängt en del och packat ihop en del. Mesta dels har saker bara bytt plats och det är i stort sett lika mycket skit kvar därinne. Andreas har jobbat på sitt spel hela dagen och inte haft så mycket tid till att hjälpa till heller så alla saker som skulle ner i källaren står kvar i hallen. Jag får väll ta det själv antar jag. Kylskåpet som Andreas pappa ska ha står också kvar, han svarar inte ens i telefon när vi ringer. Antar att det kommer få stå här när alla gäster kommer på lördag också. Ordentligt besviken är jag hur som helst. Ska göra ett sista ryck på kontoret nu och sen blir det sängen. Måste ju orka upp och jobba imorgon......

Magbild vecka 35 (v.34+0)

Efter frukost, men jag tror inte det gör någon större skillnad nu för tiden.
v. 34+0

Onsdag 2/2 (v.34+0)

Tog ledigt idag för att röja kontoret med min sambo. Dock har han andra planer för dagen så jag får röja själv. Igår kväll tittade han in där och sa "Det är helt omöjligt att få det röjt här inne. Vi har ju ingen stans att ha allt!" Då blev jag arg och 2½ timme senare var det röjt. Eller ja, organiserat i alla fall. 1 mars vill jag att det ska vara ett färdigt bebisrum där inne och inte något skrotlager som det varit hittills. Han verkar tro att det är så otroligt lång tid kvar ibland.

Så idag ska jag försöka tömma bokhyllorna så att Andreas pappa kan hämta dem (om han nu inte ångrat sig och inte vill ha dem längre) och försöka tömma så mycket som det går utan att stöka ner överallt annars. Andreas har lovat att hjälpa till att bära ner saker i källaren (som jag förövrigt också skulle vilja få röjd) trots att han har andra planer, har han tur kanske hans bror hjälper till lite han med. 

Jag ska även försöka se till att måla mina naglar med mitt nya nagellack som jag köpte igår.
Isadora Wonder nail - 618 Cinderella


Vecka 35

Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.

Förlossningen börjar närma sig. 

Text och bild lånad från www.gravid.se

Självbild

Hur jag definierar mig själv nu för tiden.
Min syn på min kroppsform
Speciellt när jag klär mig i svart...

Tisdag 1/2 (v.33+6)

Vi börjar med att säga:

Grattis Mamma!!!
Du är världsbäst!

Har sovmorgon till efter lunch idag så jag passar på att baka lite till helgens fika. Andreas fyller ju år på torsdag så han/vi ska ha lite kalas. Havrebollar dagen till ära, sådana där fluffiga enna. Måste iväg och handla en present någon dag här också, får se när jag hinner med det. Inte för att jag vet vad jag ska köpa för roligt till honom men jag har en idé.

Nu har vi återigen tagit upp namnfrågan på tapeten. Vi ska diskutera fram några förslag så jag kan slänga upp dem här sen så ni får tycka till. Det är megasvårt!! Vi ska ju tycka om det, det ska funka med våra namn och efternamnet och viktigast av allt, han ska ju leva med det hela livet.

Jag drömmer otroligt mycket nu för tiden. Inte sådana där fluffiga rosa mysiga drömmar som många säger att man drömmer när man är gravid, inte heller heta sexdrömmar. Utan jag har horribla mardrömmar! Vaknar flera gånger per natt och är kallsvettig med hjärtat i halsgropen. Jag kan skrika rakt ut och gråta. Det är fruktansvärt och det tar ibland flera timmar innan obehaget släpper. Det är allt ifrån monster till bråk med nära. Men aldrig hemska förlossningar och sånt, så jag får väl vara glad för det.

Avslutningsvis vill jag skänka en tanke till mammas sida av släkten som idag tyvärr måste begrava Britt efter en lång tids sjukdom. Du var allt för ung för att lämna denna värld och stiga in i nästa. Jag tänder ett ljus för dig och vet att du har det bättre där du är nu. Tänker på alla som fanns runt dig.

RSS 2.0