Dagens ord

Undra om inte jag ska börja med "Dagens ord". Det är nämligen så att jag allt för ofta hakar upp mig på olika ord/namn/kortare meningar. Lite som att få en låt på hjärnan fast bara ett ord. Det händer rätt ofta faktiskt. Konstigt? Ja, kanske...


Vaken...

Jag ska tydligen inte få sova i natt. Andreas hade lovat att försöka ta Elvin i natt eftersom jag börjar skolan på måndag och han ska få försöka medan jag fortfarande kan hjälpa till på nätterna. Men när Andreas kommer in till Elvin så han blöjan läckt och det är kiss överallt. Jag får rycka in och hjälpa till, inte för att han inte kan själv utan för att det blev lite mycket på en gång. Sängen bäddas, Elvin tvättas av, pyjamasen byts och saker och ting är i sin ordning igen. Tyvärr är ju Elvin jätte "pigg" efter allt ståhej. Det är över en timme sedan vi gick upp första gången och jag håller fortfarande på att försöka söva honom, utan större lycka. Jag som trodde jag skulle slippa inatt och bara få ligga i varma sängen. Tji fick jag!


Läkarbesök

Igår åkte vi till Nynäsakuten med Fisen. Febern låg på 40,4 när han vaknade så jag började känna mig orolig. Väl där kollade dom öron och hals, Det fästes en påse för urinprov och det stacks i fingret. Elvin var väldigt duktig och höll relativt god min trots den höga febern och alla elaka sköterskor och läkare. Efter mycket väntan visade det sig att han "bara" har en förkylning. Det var bara fortsätta med alvedon och mycket vatten. Skönt att det inte var något allvarligt men jobbigt att behöva fortsätta så som vi gjort. Inatt sov han utav avbrott från strax efter 22 till 5.30 och när han vaknade var febern nere på 38,4 utan alvedon! Vi hoppas att det inte var en tillfällighet bara. Vågar vi hoppas på att det äntligen vänt?

Sjukling

Elvin är sjuk! Feber sedan i söndags och idag var den uppe på 40,2(!) så fisen får Alvedon var 4de timme. Han är dock pigg och relativt glad. Han både äter, dricker, kissar och bajsar som han ska så vi skulle inte vara oroliga. Imorgon ska vi ringa vårdcentralen för att någon ska få kolla på honom.


Min älskade skatt och mitt mindre älskade ältande

Det finns en grej som tyngt mig i flera år, något som gör mig extremt ledsen och frustrerad. Till och från uppstår situationer som får mig att tänka lite extra på detta och då börjar jag älta. Och älta och älta och älta.... nyligen uppstod en sådan situation så som ni kan räkna ut så ältar jag nu. Till MAX!! Hela dagar går åt till detta ältande och jag tänker inte på något annat. Hela min samvaro blir befläckad av detta ältande. Så därför vill jag tacka min älskade Sambo Andreas som står ut med mig under dessa dagar då jag går och grubblar och tänker och är allmänt avslagen gällade allt vad "normalt" liv gäller. Allt annat vardagsbestyr rinner av mig som vatteön från en and och all skit sätter sig som olja. Det tar några dagar att lägga ältandet bakom mig, för den här gången. Jag hoppas folk runt mig förstår och orkar med att jag är lite disträ...

Nu över till något roligre. Det har handlat på tok för lite om Elvin i denna blogg! Så därför tänkte jag uppdatera er:
Vid senaste besöket hos BVC (alltså i fredags) vägde han 8755g och var 70,5 cm lång. Inte konstigt att vissa kläder i stl 68 börjar bli små. Ska plocka fram det som redan finns i stl 74, tvätta dem och börja komplettera.

Han har börjat krypa mer och mer på alla fyra. Än så länge går det snabbare att kravla sig fram men det blir fler och fler steg på alla fyra för varje dag som går. Han reser sig upp mot ALLT! Ingenting står längre säkert. för varje gång han rester sig ramlar han även ner så blåmärken är inget ovanligt här hemma. Vi har köpt lådspärrar som ska installeras och pluggar till eluttagen. Nästa steg är en till grind till trappan eftersom han nu har börjat klättra upp för den med! Men dom kostar lite så det blir till att hålla ögonen på honom lite extra i närheten av trappan ett tag till.

Han äter kopiösa mängder mat och blir aldrig nöjd. visserligen bättre det än när han matvägrade. Han går dock upp som han ska så han behöver uppenbarligen allt ha får i sig. Han blir mer och mer blyg för folk han inte känner eller träffar så ofta och kommer av sig helt när det kommer någon helt ny och hälsar.

Han har även börjat sova nästan hela nätterna, med smärre återfall (som i natt, sprang upp 7 ggr vad jag kunde räkna men jag missade att räkna säkert hälften av gångerna). Vanligtvis somnar han vid 20 vaknar kanske 2 ggr innan vi går och lägger oss och sen sover han nästan ostört fram till 7. Jag börjar känna mig som en människa igen!

Det händer så klart massor med den lille parveln men det här var väl det mest väsentliga för tillfället. Jag ska försöka bättra mig! Men vi har ju inte fått igång internet ordentligt här uppe än och vi har ingen 3G-täckning på telefonerna så det är lite svårt att uppdatera. Bilder kommer också, men inte nu...

Inte hann jag klart igår inte!

Det blir till att städa idag med! På lördag har vi bjudit in folk för att inviga altanen med grillning och som det ser ut nu så vill jag inte släppa in någon. Jag vet att vi precis flyttat in och att det är rätt okej att det är stökigt då men jag vill inte ha det så! Så idag blir det BVC, farsdagpresent och städa. Hoppas Elvin går med på det. Det är visserligen inte så mycket kvar men tillräckligt för att vara för mycket. Dessutom är det som är kvar sådant som man inte riktigt vet vart man ska göra av.


Hur ska vi hinna?

På lördag är det inflyttnings-"fest". Vi ska inviga grillen och altan. Troligen är det för kallt för att äta ute trots infravärmen men vi ska grilla hur som helst. Jag vet inte hur vi ska få plats och jag vet inte hur vi ska hinna få i ordning tills dess. Igår var vi på IKEA och köpte ny mediamöbel, som ska monteras ihop och sättas upp på väggen. Vi måste packa upp det sista sätta upp sista delarna i klädkammaren. Det ska plockas undan dammsugas och skuras. Mat ska förberedas och Elvin ska passas. Andreas är bara ledig imorgon och Zarha är sjuk. Med andra ord måste jag fixa det mesta. Jag vet inte hur jag ska hinna!?


Aktion rädda talgoxen

Det satt en katt utanför vårt inglasade uterum och i uterummet satt en liten talgoxe. Den flög in i rutan gång på gång och katten var som tokig utanför. Vi skrämde bort katten och satte den lilla fågeln på framsidan istället så han kunde få piggna på sig. När han flög iväg kom istället en skata och attackerade i luften! Det samlades flera skator runt den lilla stackaren, vi sprang dit och skrämde bort även dom. Den lilla fågeln lades i en liten låda isolerad med tidningspapper och en handduk, men överlevde tyvärr inte sina skador.

Vi sörjer vår lilla vän idag!


Dagarna flyter förbi...

Vi bara röjer och röjer! Men nu händer det faktiskt saker! Idag och igår har Andreas varit ledig så vi har hunnit massor, hyllsystemet i klädkammaren nere är på plats (förutom 2 sektioner som kommer upp när vi varit på IKEA nästa gång), under trappan står det bara några få fulla och en massa tomma kartonger, hälften av allt som stod i uterummet är antingen uppackat eller flyttat till förrådet, vi har troligen bestämt möbleringen i vardagsrummet och vi har satt upp/möblerat hallen. Imorgon är han också ledig så då ska vi prioritera att gå igenom de kartonger som fortfarande står i uterummet och packa upp dem alternativt bära ut dem i förrådet. Annars lite småplock som placera ut blommorna, fylla upp och fixa akvariet, badrumsskåpen och lite annat smått och gott. Nu ska vi däremot slappa framför TVn!


Extremt dåligt!

På senaste tiden har jag skrivit en massa inlägg. Men jag har aldrig blivit klar med dem, det är alltid något som avbryter mig och nästa gång jag öppnar datorn så är hela inlägget inaktuellt! Skrev ett jätteinägg från mobilen härom dagen också men det bara försvan....

Imorgon är Andreas ledig, sen jobbar han först i helgen så nu hoppas jag att vi hinner en massa här hemma så vi blir klara någon gång. Vi har ju tänkt ha en typ inflyttningsfest den här gången och då vill jag att det i alla fall ska vara uppackat! Kaoset i garderoben fortsätter, men snart ät vi klara (förhoppningsvis imorgon). Det kommer komma före/efter-bilder så småning om!

Tack Mamma för att du har vart här och hjälpt mig idag! Jag behöver dina sparkar i baken för att komma igång. Älskar dig!
Nu är det dags för mig att påbörja kvällen/nattens middag. Blodpudding står på menyn så ny fläkten ska sättas på prov! (Jag osara alltid ner hekla hemmet när jag steker blodpudding, jag är inget bra på det....)

RSS 2.0