Det man vill ha....

Alla har vi väl velat något lite extra? Och när vi vill det så ser man det överallt, eller hur?! När jag ville ha barn, kämpade för att bli gravid och sörjde vårt missfall så såg jag barnvagnar, nyfödda små bebisar och gravida kvinnor ÖVERALLT!
Nu är jag där igen, men den här gången är det inte bebisar det handlar om utan bröllop. Känner ett kraftigt begär efter att få gifta mig med min Andreas och nu handlar det om bröllop hela tiden. Personer vars bloggar jag läser ska gifta sig, nya klasskamrater, det pratas om det på bussen, det är mässor och stora annonser i tidningarna. Överallt hela tiden! Jag har utvecklat en besatthet att titta på min än så länge tomma hand och bara längta massor tills den pryds av den vackraste ring jag kan tänka mig. Det är sjukt vad jag ser bröllopsrelaterade ting runt mig hela tiden.
Men än så länge finns inte ekonomin för att kunna finansiera ett bröllop och det är fortfarande rätt relevanta meningsskiljaktigheter som måste lösas innan det blir något bröllop för oss.

Men man kan ju längta!!


På önskelistan

Behöver inte jag en ny dator?! Såå j*vla snygg!
Bluetooth-snäcka att ha i bilen. Min gamla sitter inget bra (och är ful samt att den inte är för iPhone egentligen). Denna vore perfekt!

Varför är det inte jag som fyller år??
I wanna be a millionair!

Stolt mamma!

Idag tog Elvin sina första steg! Flera steg, flera gånger! Länge sedan jag blev så glad. Min älskling!!


Dagens ord

Amy Farrah Fowler


Senaste fyndet

Har letat ett tag efter en leksakslåda till Elvin att ha i vardagsrummet. Och igår hittar jag den perfekta! Så småning om kommer den nog få sig en makeover men tillsvidare får den fylla sin funktion i sitt original. Jag är supernöjd!


Första dagen

Först dagen på terminen är avklarad. Och jag lever. Men det blir jätte fel när det inte är min klass som sitter i klassrummet!
Har i alla fall fått bekräftat att jag ska göra grupparbetet själv och även redovisa det ensam inför hela klassen, en klass jag dessutom inte känner! Om jag känner mig utsatt?! Värre än någonsin! Aja så kan det vara, läraren tyckte det var jätte bra eftersom jag hatar redovisningar så. Jag har större problem än en redovisning, skjuter ifrån mig den och fokuserar på något annat så ska det nog gå bra. Och det är först i mars som det ska vara klart. Ska nog försöka göra det tidigare så jag kan fokusera på att få få en bra praktikplats när vi väl kommer dit. Tänk gås, låt det rinna av som vatten!


Fruitninja

Jag har så ont i kroppen! Vi har stått i 2 dagar nu och spelat Fruitninja på xbox Kinect. Jag har sån träningsvärk i armar axlar och rygg! Det är inte i närheten av lika ansträngande som mina andra spel på kinecten men det är kul att Andreas är med och tränar.

Träningen går i alla fall framåt, kilona försvinner i en takt som känns motiverande. Har lovat mig själv att trivas i bikini till sommaren, så antingen får jag träna och gå ner i vikt eller så får jag byta attityd. Just nu väljer jag att träna och äta mindre skit. Jag är helt besatt av vågen trots att jag vet att man inte ska det, men eftersom jag inte har någon kroppsspegel så måste jag ju ha något mått att gå efter. Dessutom vill jag ju komma ner till minst den vikt jag hade innan graviditeten. Blir det mer är det ju bara en bonus! Får se hur länge jag känner mig motiverad med 1,5 kilo har i alla fall försvunnit på en vecka bara av att äta bättre och träna mer. ME LIKE!


Problem och återigen problem

Som rubriken lyder så har vi problem, stora sådana.

Andreas har länge letat efter ett nytt jobb. Där han är idag trivs han inte riktigt och arbetstiderna är som ni vet urusla. Nu när vi flyttat är dessutom pendlingstiden 30 minuter längre varje arbetsdag, vilket innebär att vi nu är uppe på 3,5 timme, arbete varannan helg och ca 10 timmars dagar (som tur är inte alla dagar i veckan). Det är inte hållbart! Igår sov jag och Elvin när han gick till jobbet och Elvin sov när han kom hem. Jag gick och la mig 1 timme senare. Det snackas ju jämnt om att det är så viktigt med kvalitetstid till varandra när man har små barn. PYTSAN! När f*n ska vi ha tid med det? Dygnet har bara 24 timmar.
Nu har Andreas  i alla fall fått ett jobberbjudande med mån-fre, kontorstider och 2 timmars pendling fram och tillbaka. Med andra ord ett jobb vi verkligen vill att han ska ha! Han kommer anställas men vi vet inte riktigt när bara, men det lutar åt i slutet av mars.

Jag har ju börjat studera igen, för att inte få för stort glapp i utbildningen och glömma bort allt. Och snart är det dags för mig att gå ut på praktik. Den sista som förhoppningsvis leder till jobb. Gissa när jag går ut på praktik... Jo i slutet av mars såklart!

Andreas kan ju inte direkt börja den nya anställningen med att ta ut föräldraledighet och jag kan ju inte skita i min praktik och slänga hela utbildningen i sjön. För vem vill anställa någon som läst en utbildning för 2 år sedan och sen inte jobbat alls? Vart ska vi nu göra av Elvin om dagarna om vi nu båda måste jobba mån-fre, 9-17?!

Det finns 4 alternativ:
1. Jag gör ytterligare ett års avbrott i min utbildning och börjar studera i höst igen.

2. Andreas tar inte det nya jobbet.

3. Elvin får skickas runt som ett brunt internkuvert på kommun, en dag hos mormor, en hos farmor, en med mamma, en med pappa, en med gammalmormor, en med gammelfarmor...... ja ni förstår säkert.

4. Skola in Elvin på förskola/familjedaghem.
Med tanke på hur mycket jag kommer ihåg av det jag läste innan jag fick Elvin så kommer jag med säkerhet att ha glömt precis allt till hösten om jag inte fortsätter utbildningen nu. Om andreas inte byter jobb och fortsätter med det jobb han inte gillar och med tider som tar död på oss som familj, så har vi snart inte speciellt mycket familj att om. Och hur trygg uppväxt ger egentligen runt-slussning på detta sätt ett barn som nyss fyllt 1?? Jag kan ju inte kräva att alla dessa människor, som så helhjärtat VILL hjälpa till, att de ska sitta och häcka hemma hos oss och passa Elvin. Men jag vill inte heller att han ska behöva vara i olika hem olika dagar. Och är det ändå inte lite väl tidigt att börja på förskola när man precis fyllt 1 år? Familjedaghem/dagmamma då? Jo visst men det finns det ju inte (vad jag kan hitta) några i Nynäshamns tätort! 

Jag anser inte att något av dessa alternativ är ens att tänka på så vad gör vi?!
Förstår ni vart jag vill komma? We´re DOOMED!

"Åsnan"

Lägger ett inlägg från datorn, det var inte igår jag gjorde det. Knappt att jag använder datorn överhuvud taget sen jag införskaffade min iPhone.

Jag är kär, i en barnvagn, en Bugaboo Donkey!
Ju mer jag läser om den, ser bilder på den och tänker på den ju mer inser jag att den tilltalar mig på alla sätt och vis. Bortsett från priset. Jag har förberett Andreas på att när nästa barn kommer så bara ska jag ha en sån här! (Eller om något annat märke kommit med något liknande kan dessa övervägas) Jag struntar i attden kostar nästan 15 000 kr, jag är till 99% säker att den kommer möta alla mina önskemål! Och än så länge är ju inte nästa bebis ens påtänkt så vi har ett tag att spara, man kan ju dessutom hoppas att den sjunker i pris om något år.
Funktionen - Mono/DuoAlla delar
(Tycker ändå att man får ganska mycket delar för dom där 15 000kr även om det är hutlöst mycket pengar!)

Någon gång i framtiden blir du min!

RSS 2.0