Namngivning

Om 2 veckor är det dags, har vi (jag) planerat något? Nä! Börjar få smått panik, hur i hela fridens namn ska vi lägga upp det?
Eftersom ingen av oss är kristna så har vi kommit överens om att ha namngivning istället för dop. Men jag har inte den blekaste aning om vad vi ska göra. Andreas är ju måttligt intresserad av att hjälpa till, han säger mest "jag vet inte" när jag frågar vad han vill (som med det mesta). Jag vill ha det något så när formellt men inte för stelt. Det är ingen i familjen, varken i min eller Andreas, som är någon direkt talare vad jag vet i alla fall. Möjligtvis att det finns en som kan tänkas sjunga. Min bror kommer troligen att spela flöjt. 

Alla namngivningar jag hittat på nätet är för tjejer, det är halsband och blomsterkransar hit och dit. Var är alla grabbar? Får dom inga cermonier/kalas/fester för att fira sina namn? Vad gör man istället för att hälla vatten på huvudet?

Jag är så rädd att gästerna ska tycka att det är tråkigt. Jag vill inte att det ska kännas banalt och pinsamt. Jag är rädd att Andreas ska tycka jag är konstig med alla mina ideér... Han vill/behöver egentligen inte göra något alls. Hur kan det vara så svårt?
Och varför är det så svårt för folk att OSA?? Imorgon är sista dagen och en tredjedel av alla inbjudna har inte svarat... Ringer man runt och frågar??

Hopplösheten infinner sig så snabbt

Jag är så less!! Elvin är så övertrött. När han ligger i famnen gnider han sig så i ögonen att jag börjar fundera på när huden ska ramla av men han vägrar somna, och så fort jag lägger ner honom i sängen så skriker han. Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Nu när det dessutom är så varmt så vill han inte amma heller vilket oftast har vart min räddning. Men jag vill ju heller inte vänja honom vid att ammas till sömns, det kommer ju bli ett helvete framöver! Igår skrek han sig till sömns...

Ikväll är sista kvällen jag är ensam. Andreas ringde tidigare idag och sa att som skulle försöka åka efter sista spelningen ikväll. Jag blev så glad, det pirrade i hela kroppen på mig hela eftermiddagen. Nu känner jag att det ska bli så himla skönt att bara ge honom Elvin och anse det vara hans problem. Sista kvällen jag nattar själv!!

Jag ger upp!

Just nu känner jag inte för att vara mamma längre. Elvin har knappt sovit över huvud taget idag och vägrar sova nu med. Jag vet inte längre vad jag ska göra... Vi läser sagor, sjunger sånger, (försöker) ligga stilla, ammar, myser, gråter, jag gör fan allt! Han somnar i vagnen men vaknar när jag bär upp honom till lägenheten så det funkar inte heller. Jag kan ju inte vara ute och gå hela natten! Jag hatar att bo i lägenhet, jag vill ha mitt hus!! Jag vill ha min sambo tillbaka! Han somnar i bilen, men vaknar när jag bär upp honom. Om han mot förmodan inte skulle göra det så kan jag ändå inte låta honom sova i babyskyddet hela natten. Jag är så förbannat less på det här!

Vi hade i alla fall tur ett tag

Jag vet inte om jag nämnt att vi har svårt med Elvins sömn. Vi har saknat allt vad rutiner heter och bara blivit irriterade när han blivit övertrött, för det är något vår son verkligen kan. Övertrötthetens mästare. Vi har misstänkt att han inte vill sova helt enkelt. Han är så trött att ögonen går i kors och han kämpar för att hålla dem uppe, men ändå ger han inte efter. Det tar alltid runt en timme att få honom att sova, varesig det är natt eller dag. Jag läste att man skulle lägga bebisar innan dom blev trötta för att undvika övertröttheten, så vi bestämde oss för att sätta ett cirka-schema som vi skulle följa på ett ungefär.
7.00 Vakna för dagen
8.00 Äta
8.00 - 10.00 Sova
10.00 - 12.00 Vaken och leka
12.00 Äta
12.00 - 14.00 Sova
14.00 - 16.00 Vaken och leka
16.00 Äta
16.00 - 18.00 Sova
18.00 - 20.00 Vaken och leka
20.00 Sova för natten
Och det funkade jätte bra! Han vaknade en gång per natt och åt och alltid runt 4-5. Det följde hans mönster klockrent, men en förskjutning på en halvtimme hit eller dit. Vi behövde bara lägga honom i sängen så sov han på 5 minuter. Han vaknade glad och utvilad och var glad fram till nästa sovpass. Vi hade en jätte glad bebis! I några dagar...

Nu har det flippat ut igen. Han har blivit extremt svårnattad, vi bråkar i nästan en timme varje gång innan han ger med sig, trotts att han inte är trött när vi lägger honom. Han vill inte sova! Dessutom har han börjat vakna varannan timme på natten också. Vilket resulterar i att jag är snortrött och inte har tålamod att knöla så här på dagarna. Nu är ju dessutom Andreas bortrest så jag är alldeles själv med detta. Jag börjar tappa modet och känner mig som en väldigt dålig förälder. Vi försökte prata med vår sköterska på BVC om det, men hon bara föste bort det och sa att han kommer byta rutiner flera gånger. Det har gått så långt att jag känner mig isolerad. Vi kommer ju aldrig ut eftersom han då inte vill sova alls. Jag räknar minuterna till Andreas kommer hem. Dock vet jag att han kommer vara tröttare än vad jag är när han kommer hem och kommer inte kunna avlasta mig heller. Alla säger att man ska sova när bebisen sover och släppa alla måsten men vissa saker MÅSTE man faktiskt göra, som att äta och duscha. Vi ska även ha namngivning om 2 (!) veckor som inte är planerad. Jag har ingen aning om vad vi ska göra och hela den planeringen faller på mig av någon anledning. 

Jag visste att man skulle vara trött som förälder men inte att man känna sig hopplös.....

25

I fredags fyllde jag 25, nu är jag "stor flicka".
På själva födelsedagen gjorde vi inte så mycket. Vi förberedde mest för lördagen. Johnny och Vera kom förbi med barnen och fikade, det blev en tripp till svandammen för att mata "ankorna" och på kvällen kom mina föräldrar och bror på middag. Oxfilé, "potatisgratäng", hemmagjord rödvinssås och kantarellsås. Till efterrätt blev det misslyckad cheesecake. (Nu vet jag vad som blev fel och tänkte nog göra ett nytt försök.)
Lördagen bjöd på fika oh massa folk. Vi skulle egentligen vara ute på "Lövet" men väderleksrapporten lovade regn så vi bestämde oss att stanna hemma. Dock blev det aldrig något regn så vi kunde lika gärna varit där ute. Så det var trisst. Men dagen blev lyckad ändå, vi hade trevligt och jag fick massa jätte fina saker. Tavla, guldörhängen, Thomas Sabo-armband, klocka, massa presentkort och massa annat. Känner mig galet nöjd!
Söndag blev "bakis-dag". Jag var inte bakis eftersom jag inte dricker nu när jag ammar men Andreas och Mathias var bakis. Det blev film och mys i soffan mest hela dagen.
Idag åkte Andreas till Emmaboda på festival. Han kommer hem igen på söndag så jag och Elvin är ensamma hela veckan. Det känns tungt. Inte bara för att jag känner mig ensam utan även för att jag ska ha hand om Elvin helt själv. Att ingen kan ta över när tålamodet är slut. Han har nämligen blivit jätte knölig att få att sova så vi kämpar som sjutton med att få in någon typ av sovrutin. Förhoppningsvis kommer det att gå bra. Måste bara hitta något att sysslesätta mig med varje dag så att jag inte bara blir sittandes.

Välkommen till världen!

Stort grattis Martin & Alexandra till er lilla Felicia

Svar på kommentar

Anna (utan barnvagn) om Ytterligare tjat om vagn i kollektivtrafiken.:
Köp en sjal istället. Mitt barn är nästan året, har aldrig ägt någon vagn, fattar inte att folk orkar släpa runt på dessa åbäken när det finns så fantastiska bärsjalar. Man kommer in överallt, är aldrig ivägen för andra. Tycker faktiskt inte det är andra människors skyldighet att förstöra sina ryggar och axlar för att kånka på någon annans barnvagn på bussarna. Barnvagn i kollektivtrafik är inte ett problem orsakat av andra, det är ett problem man själv valt att ha. Alt finnes. Rekommenderar Tricot-Slen och senare Storchenwiege! :)
Jag håller absolut med om att det inte är andra människors skyldighet att "förstöra sina ryggar och axlar för att kånka" som du skriver. Det är faktiskt aldrig någon som behövt bära min vagn. Däremot tycker jag att det hör till allmänt hyfs att inte knuffa av folk från bussen eller tränga sig, varesig det finns en barnvagn inblandad eller ej. Och vi med vagn har absolut inte företräde på något sätt! Men det är just detta knuffande och trängande jag stör mig på, jag hade blivit lika irriterad även om jag inte haft barnvagn. Men jag påstår absolut inte att alla i kollektivtrafiken beter sig på detta vis. Jag har tyvärr aldrig provat någon bärsjal, men vi har en bärsele. Tyvärr kan jag inte använda den några längre stunder eftersom jag får väldigt ont i ryggen, speciellt när jag har annat att bära också. Dessutom är jag borta hela dagen och Elvin behöver någonstans att sova och jag har ingen lust att lägga honom på golvet. Visst skulle jag kunna ta bilen istället för bussen, men jag försöker tänka på miljön och sen är det även en kostnadsfråga med bensin, biltullar och parkeringsavgifter i centrala Stockholm.
Jag är dock galet imponerad att du klarat dig utan vagn!

Grattis!

Idag fyller bror min 22!
Hurra! Hurra! Hurra!

Pysslat

Idag har varit stora pysseldagen! Efter tvättstugan började jag och Andreas pilla med inbjudningarna till Elvins namngivning. NU(!) har jag äntligen fått i de flesta i kuverten. Det saknas fortfarande några adresser men det får Andreas ordna. Jag har så ont i händerna nu, jag håller fruktansvärt hårt i pennan när jag koncentrerar mig, så hårt att fingertopparna blir alldeles vita.

Elvin har varit ruskigt gnällig hela kvällen. Andreas lyckades till slut efter många om och men att söva honom i sängen. Nu är det min uppgift att väcka honom och se till att han får lite mat i sig. Jag orkar nämligen inte gå upp igen om ca en timme för att han är hungrig. Förhoppningsvis somnar han om igen utan problem. Natten till idag var helt fantastisk, tror att jag ammade sista gången runt midnatt någon gång, sen vaknade vi allihop vid 7. Det är dom dagarna som man orkar kliva upp med ett leende på läpparna.
Imorgon är det full fart hela dagen. Jag ska åka till Ösmo och dela ut lite inbjudningar, min farmor kommer och ska fira mig och bror som fyller år snart. jag behöver städa och handla.

Jag har redan börjat räkna ner till min födelsedag! Jag har inte den blekaste om vad jag vill göra när jag fyller år men det löser sig. Det skulle vara kul att göra någonting i alla fall. 

Osammanhängande och spretigt, men det var det bästa jag kunde åstadkomma till uppdatering för ikväll. Nu ska jag gå och utmana ödet!

På tåget

Är på väg hem från skolan. Har för första gången lämnat Elvin hemma med pappa och flaska. Tidigare har jag bara varit borta så länge att jag kan amma när jag kommer tillbaka. Jag har haft och göra så jag har inte riktigt hunnit sakna men nu när man sitter på tåget hem så tycker jag att tåget går alldeles för långsamt! Jag vill hem till min son! Och min sambo så klart! Men det har tydligen gått bra där hemma, dom har badat pool hemma hos farmor. I skolan har vi haft redovisning och opponering, det gick bra, känner att jag hade lite att tillföra gruppen i alla fall. Hoppas gruppen känner det också! Det är så sjukt dåligt planerat av skolan, det här examensarbetet, hur kan man lägga ett så stort arbete mitt i praktiken? Nu sitter vi här och måste träffas och arbeta på helgen, bara för att alla jobbar heltid. Jag tappar nu Andreas lediga dag pga skolans dåliga planering. Sen att vår handledare hade dubbelbokat grupperna så vi fick sitta och vänta massa var ju mindre kul. Men nu är jag äntligen på väg hem! Hoppas att vi hinner mysa lite alla tre innan vi somnar av utmattning! Vi har ju haft en fotograf hemma idag som fotat lägenheten till objektsbeskrivningen. Så vi städade hela förmiddagen, vad mycket löst skit man har hemma! Helt otroligt. Får se om älskling plockade bort lite innan han gick hem ifrån. Jag tycker i alla fall att blogg.se ska skaffa en app till mobilen. Som så stor sajt borde man faktiskt ha det!

Tack Tack Tack!!

Tack Mormor och Morfar för stolen till Elvin!!
Det uppskattas hundra gånger mer än ni kan föreställa er!

Tillbaka från "öjn"

Nu är jag och Elvin hemma hos pappa igen! Det har varit skönt att få bli ompydsslad ett tag och få komma bort från vardagen, men det är nog ännu skönare att få komma hem till min älskling igen!

Elvin har fått massa nya fina saker, kläder, leksake, pool. Tack Mamma/mormor och pappa/morfar! Även jag har fått mig en och annan sak, tackar lika mycket för dem!

Jag Elvin och mamma gjorde utflykter varje dag, det var en tripp till ljusfabriken, en heldag i Visby, picknick på Klintberget, och massa annat. Det har nästan gått en flaska alkoholfritt vin om dagen på altan. Sista kvällen satt vi under taket på altan i spöregnet med varsitt glas vin och tittade på blixtarna ute på åkern. Jag har övningskört åkergräsklipparen så att jag kan klippa när jag och Andreas åker över i Augusti. Jag har även fått slira runt på grusplanen med den, skit kul! Vi har ätit svindyra pizzor och sett gräsänder gå över gatan på övergångsstället i hamnen. Dagarna har varit för få och jag har inte hunnit med speciellt mycket slappande i solen, men på det hela taget har det varit en fantastisk semester.

Elvins utveckling:
Han är sååå nära att vända sig från rygg till mage nu, ger man honom en lite knuff så tippar han över. Snart så. Som jag skrev tidigare har han börjat greppa saker och intressera sig för leksaker. Det blir bara mer och mer av den saken för varje dag. Han undersöker vilka fingrar som är godast att suga på, från att det har varit höger tumme verkar nu vänster lång- och ringfinger vara favoriterna. När han ligger på rygg drar han nu upp fötterna mot ansiktet så det tar nog inte så lång tid innan han hittar dem heller. Hans stackars hårhar börjat ramla av. Hela kudden är full med små hårstrån på morgnarna, så snart är han väl flint. Jag som älskar hans röda kaluffs!

Igår var vi på Luddes dop, Mycket fint med god mat och trevligt sällskap!
Nu är det bara vi som ska försöka planera vår namngivningscermoni. Efter lite bakslag har jag nu fått tag på lokal i alla fall. Den är preliminärbokad så nu är det bara detaljerna som ska lösas.

Bjuder på lite bilder
Man måste vara säker på sjön!
Första doppet i nya poolen
Det är tröttsamt att vara på picknick

RSS 2.0