Vinterdepp

Jag ber om ursäkt redan nu. Det kan nog komma en del lite nerstämda inlägg den kommande tiden. Mörkret har kommit över Sverige och jag tar det rätt hårt. Det brukar bli bättre när snön kommer. Dessutom är Elvin inne i någon utvecklingsfas(?) med både trotts mammighet och separationsångest. Vilket sliter väldigt mycket i fogarna här hemma. Jag längtar bara till julen och få pynta och dona. Men så länge det är så här varmt och blött känns det för tidigt. Så med andra ord är behovet av att få beklaga och skriva av sig lite större nu än vanligt. Jag hoppas att det vänder snart!
Tror nog jag ska ta och hänga upp julgardiner i vardagsrummet nu.
På återseende!


Julstämning

Jag önskar verkligen att jag hade den där längtan till jul som börjar poppa upp lite här och var. Vädret och mörkret tynger ner mig. Jag har inte hittat några julgardiner och inte heller några kuddfodral. Dessutom är det så mycket som jag sjuke vilja byta ut bland julpyntet som pengarna inte riktigt räcker till. Och sen ska man ha tid att julpynta också, och baka! Jag har i alla fall avsagt mig julfirandet här hemma så jag behöver inte göra all julmat också. Om bara Elvin blir lite frisk och inte är så mammig längre ska jag nog kunna få till lite julkänsla i alla fall. Och tänk om det kunde komma lite snö?! Det vore något!


VAB

Jaha, igår ringde dom från dagis, Elvin hade feber. Likaså idag, så vi är hemma och vabbar. Har aldrig vabbat förut, men jag skaffade försäkringskassans app till telefonen och då var det riktigt smidigt, i alla fall att anmäla sen får vi se hur det går att ansöka om ersättning.
Är väldigt sugen på att göra allt det där som man inte hinner när man jobbar, men bara för att jag är "ledig" så kommer jag inte på ett dugg.
Det är städat, diskat och tvättat så sånt behöver jag, för en gångs skull, inte bry mig om.
Vi ska lägga om vårt kanalpaket, men det kan bara Andreas göra eftersom det står på honom.
Jag ska en sväng på stan för att hitta en födelsedagspresent till kalaset Elvin är bjuden på i helgen, men affärerna måste öppna först.
Kanske ska slänga iväg ett mejl till min handledare från skolan och se över hur det går med mitt diplom.
Det lär väl dyka upp saker under dagen skulle jag tro.

Sjuka

Nu har (är) vi varit sjuka hela bunten här hemma. Jag tappade rösten förra helgen och det blev bara värre med feber och täppt näsa och har nu gått över i fruktansvärd rethosta! Elvin febertoppade på 41 grader men kunde vara tillbaka på dagis igen i fredags. Så nu är det Andreas tur. Han är dock så pigg att han kan jobba hemifrån. Det är väl så det ska vara som småbarnsförälder antar jag. Men jag börjar bli fruktansvärt trött. Eftersom jag och Elvin låg hemma samtidigt kunde jag inte riktigt vila ut ordentligt. Nu är hostan som värst under nätterna samtidigt som Elvin också hostar och vaknar hela tiden så jag får natta om honom. Det här med att sova verkar inte riktigt vara prioriterat liksom. Så vet ni vad? Det är precis det jag tänker göra nu, sova. Godnatt


Att inte förstå!

Elvin har ju börjat prata så smått. Vissa ord är klockrena, andra not so much... Med andra ord inte så lätt att förstå alla gånger. Idag till exempel vid frukost, Elvin pekar mot skafferiet och säger:
-Mamma, gosh!
Jaha och vad f-n är gosh?! Öppnar skafferiet och pekar på alla dom vanliga favoriterna.
-Är det macka?
-Nää
-Är det russin?
-Nää
-Är det kaka?
-Nää, gosh
-Är det flingor?
-Nää
Osv. Tillslut börjar vi pekat på alla icke tänkbara saker också för säkerhetsskull
Mjöl, havregryn, strösocker m.m.
Allt är fortfarande Nää, gosh!
Så vi börjar om med kakor, russin, flingor osv... Till slut ger jag upp och frågor om vi ska tvätta händerna istället, får ett Mm till svar samtidigt som han skakar på huvudet. Ja, men det gjorde ju saken lättare! Eller?!


RSS 2.0