I korthet

  • Elvin vill fortfarande inte sova på kvällarna, dock går det något bättre än tidigare.
  • Han har slutat sova ordentligt på nätterna och vaknar flera gånger.
  • Han har börjat få en tand i underkäken. (Vi misstänker ett visst samband med punkten över)
  • Vi har haft en privatvisning av lägenheten och har ytterligare en visning inplanerad i helgen.
  • Vi har som förstått fortfarande inte sålt lägenheten.
  • Vi har vart på babycafé.
  • Vi har vart på Atheas namnkalas.
  • Elvin har vuxit ur stl 62 men inte riktigt i stl 68.
  • Haft grillkväll med Martin, Alexanda och Flisan m.fl.
  • Och mycket mer

Lägenheten

Vi som slet som djur för att få det så fint till visningen! Och nu måste vi göra om allt igen....

Det var en del folk och tittade på den, på båda visningarna, men tydligen ingen som nappade. Någon tyckte det var för långt ifrån centrum, någon att den var för stor och någon annan var helt plötsligt inte intresserad längre.... Skit också! Så nu är det dags att gör allt en gång till. Är livrädd att vi inte ska bli av med den! Eller att vi ska få sänka priset under vad vi är villiga att ta. Jag trodde tills för bara några dagar sedan att det inte skulle bli några problem alls. Och nu är jag helt övertygad om att vi kommer bli sittandes med dubbla hyror och ingen som vill ha den i andra hand. Ja jag har målat fan på väggen i förväg.

Om ni är ntresserade av en topprenoverad 3:a i Nynäshamn så kolla in den på Hemnet här! Willys på andra sidan gatan och jätte bra förening. Vi har fått väldigt mycket beröm för allt vi gjort i lägenheten.

Nam nam, blä blä

Idag har det ätits gröt för första gången. Och vet ni vad? Jag tror banne mig jag har en son som gillar gröt!

Något som däremot fortfarande inte funkar är nattningen. Vi får inte alls till det och jag känner mig så värdelös! Han verkar inte vilja ha några rutiner och vill definitivt inte sova. Ända sättet att få honom att somna på är att amma honom till sömns vilket jag inte alls gillar. Det betyder ju liksom att Andreas aldrig kan natta... BVC gav oss rådet att låta honom skrika, men jag har ingen lust. Vi har provat det ett par gånger och har verkligen försökt vara konsekventa, men det fortsätter ta någonstans mellan 45-60 minuter. Och även om det inte är skadligt för dom små att gråta så kan det ju inte vara speciellt kul. Han blir ju helt hysterisk! Det är så att han blir alldeles röd, ,rösten skär sig och han kippar efter luft. Det känns som plågeri, även om jag är där så är han så ledsen! Några tips? Hur får jag honom att inte ammas till sömns?

Våra dagar börjar ofta väldigt bra, vi vaknar och är glada. Efter ca 1-1½ timme är det dags att sova igen och då sover vi oftast ca 2 timmar. Sen är vi vakna ca 2 timmar och sedan börjar det spåra ur. Han somnar men vaknar ganska fort igen, som en powernap. Vilket gör att han är toktrött igen efter en liten stund och ju längre dagen går desto värre blir det. När vi sen väl kommer till kvällen så är det kaos! Suck! Jag vill bara förstå vad vi gör för fel och få hjälp att få det att fungera. Supernanny nästa? Blä blä blä....

Mina senaste veckor i text och bild

Jösses vad länge sedan det var nu. Här hemma är det full rulle. En liten uppdate av sommaren är nog på sin plats!
Vi har vart på semster, vår första egna familjesemester. Den spenderades i mina föräldrars stuga på gotland.
Sanda, Klintehamn, Gotland
Hur mysigt som helst! Vi lekte turister och kollade in lokala sevärdigheter, bland annat en ruin av en medeltidsby i en fårhage, ett fiskeläge och en skeppssättning.
Vallhagar,Fröjel/Klintehamn, gotland
Elvin fick bada i havet för första gången. Det var med skräckblandad förtjusning det badades i badringen men i mammas eller pappas famn var det helt okej. Det var dock rätt kallt i vattnet så det blev bara en gång.
Björkhaga camping och badplats, Klintehamn, Gotland
Elvin fick smaka "fast" mat för första gången, det blev potatis. Mycket omtyckt! Även gurkan och broccolin som kom dagen efter verkade smaka bra.
Stugan, Sanda, Klintehamn, GotlandStugan, Sanda, Klintehamn, GotlandStugan, Sanda, Klintehamn, Gotland
Vi åkte på rauk-safari på Fårö och hade heldagar i Visby. Vi hann tillochmed med lite medeltidsmarkand.
Fårö, GolandFårö, GotlandSnäckgärdstornet, Visby, Gotland
Veckan gick alldeles för fort och vi fick åka hem för att förbereda inför namngivningen och visningen av lägenheten.
Namngivningen blev riktigt lyckad tillslut. Vi var ute på sågen och började med en liten "cermoni", åt lunch, gick tipspromenad, fikade och öppnade presenterna. Han fick så mycket fina saker!!
Jag började själva cermonin med att läsa ett "tal" som jag skrivit:
När jag väntade Elvin sa min barnmorska att till varje ny bebis som föds, föds även en ny mamma och pappa. Och det är otroligt hur fort man finner sig i sin nya roll som förälder. Ens prioriteringar ändras i stort sätt på en gång, Jag är inte längre det viktigaste i mitt liv. Alla talesätt som ”Så söt att jag skulle kunna äta upp dig” och ”Söta är de när de sover” är faktiskt sanna allihop, man får helt enkelt en känsla av att ta en tugga av de små fötterna och bebisar är fantastiskt söta när dom sover, inte bara för att dom är tysta! Och vad gjorde man egentligen med all sin tid innan man fick barn?

Visst finns det tillfällen då jag önskar mig långt långt bort. Och självklart finns det stunder då jag bara vill dra täcket över huvudet och för'svinna en stund.
Men majoriteten av tiden är du det käraste jag har, det bästa som hänt mig och det jag aldrig vill leva utan.För hur kan man inte älska det där leendet du ger alldeles för tidigt på morgonen? Nysarna som stänker ner hela mitt ansikte och den slemmiga handen som helt plötsligt kommer flygande? Den där darrande underläppen och det där värmande skrattet. Det finns inget så krävande som att vara mamma, men det finns heller inget så fantastiskt.

Jag vill att du alltid ska känna dig trygg, att du aldrig ska behöva möta svårigheter och sorg, eller att du aldrig någonsin kommer vara sjuk eller skada dig. Men hur och vad jag än gör, så kommer du ramla, du kommer att slå dig och du kommer bli sjuk. Men jag kommer alltid att finns bredvid för att trösta, pussa och krama. Så länge du vill att jag gör det, och troligen ett bra tag efter det också. Jag ska göra mitt bästa för att vara din klippa och jag ska ge mitt allt för dig.
Min lillebror spelade "Det vackraste" på tvärflöjt.
Min bror spelar
Vi utsåg Andreas lillasyster till Elvins Gudmor och hon fick en tavla med ett "fadderbrev".
Tavla till Zarha om vad vi vill, hoppas och förväntar oss av henne som Gudmor till Elvin
Jag berättade om vad namnet Elvin betyder och att vi även valt att ge honom namnet Torsten efter min pappa och bror.
Andreas avslutade det hela med att lägga en krans på Elvins huvud för att fira och lyckönska honom.
Sågen, Käringboda, Nynäshamn

Vi åt paj och tårta och alla verkade ha ritkigt trevligt! Jag är nöjd med hur det blev och skulle kunna tänka mig att göra om det även till kommande barn om det blir något sådant. Däremot kommer jag vara ute i mer god tid då för vi hade det riktigt stressigt! Tack alla som deltog och gjorde det till en minnesvärd dag för oss!

Speciellt tack till
Min Mamma, min klippa under dagen som höll ordning på mig och hjälpte till med näst intill allt!
Andreas Mamma, för den goda maten och för allt annat!
Min Pappa som tog intiativ att gjorde allt det där som jag glömde bort!
Min Mormor som bakat brödet, det var lika populärt den här gången som alla andra!
Min Morfar, bror och mosters sambo som såg till att mina gäster hade någonstans att sitta!
Och självklart Fredrik, min alltiallo, som såg till att jag kom dit i tid, att mina gäster hittade, att jag hade tårta, att det fotades, och att mitt hem blev städat till visningen dagen efter. Samt mycket mycket mer. Utan dig...

Tack allihop!

Sen var det dags för visning. Vi slet som djur för att få det klart i tid. Det går inte att klämma in en enda sak till i källaren. Bilen är så full med grejor att vi knappt får plats själva, men Oj vad fint och tomt det är i själva lägenheten. Visningarna har gått bra, 6 sällskap har varit och tittat och flera av dem var intresserade. Mäklaren hade även några som föranmält intresse men inte dykt upp som hon skulle kontakta. Idag skulle hon ringa runt och förhoppningsvis drar det igång en budgivning i morgon. Vi hoppas på det bästa!
Nu ska jag försöka förstå mig på en konkurrentanalys till mitt/vårt examensarbete som har hamnat ikläm lite på senaste. Jag är evigt tacksam till mina gruppkamrater som har håll det rullande!
På återseende!

RSS 2.0