Grepp om semestern

Jissanes! Nu var det ett tag sedan igen! Sen sist kommer jag knappt ihåg vad som hänt, vi har firat midsommar, så långt vet jag. Elvin har verkligen börjat greppa saker, han hänger i mitt hår var och var annan dag. Leksaker har börjat bli intressant även om det mest är för att stoppa dom i munnen. Han har hittat sin tumme också, den åker in i munnen titt som tätt, vi har inte riktigt bestämt oss än om vi vill låta den göra det eller om vi ska försöka avleda med nappen. Båda två har för- och nackdelar. I dag åker jag och Elvin till Gotland en vecka för att mysa med mormor och morfar. Ska bli skönt samtidigt som det är jätte jobbigt att åka ifrån Andreas som ska vara hemma och jobba, men nån av oss måste ju göra sånt också! Men vi får göra det bäst av situationen. Han kommer ändå jobba massor eftersom det är semestertider så vi kommer knappt träffas även om jag skulle vara hemma. Men det blir tomt att sova ensam. Ska se om jag kan hinna med att skriva lite mer samt lägga upp lite bilder sen. Ligger i sängen med telefonen nu och det är inte allt för smidigt... På återseende!

Min ögonsten!

Grattis Elvin
3 månader idag!

Söndagsmatiné

När jag var liten gick det alltid någon familjefilm på söndagsförmiddagen. Vad har hänt med den? Nu för tiden är det bara hela veckans repriser på TV på söndagar. Idag hade vart perfekt att se en halvt meningslös okänd disneyfilm med lyckligt slut. Det regnar ju för tusan ute. Nu är jag fast med "so you think you can dance" och andra repriser.

Irritation

Jag vet verkligen hur jag ska få mig själv irriterad! Jag kan brusa upp av ingenting och jag framkallar det själv.
Man kan ju inte riktigt spendera massa pengar nu när man är mammaledig student, man får ju inte allt för mycket av försäkringskassan.
Jag har ju varit på jakt efter en begagnad Stokke Tripp trapp-stol ett tag nu, och jag börjar verkligen ledsna på att leta. Jag vill bra gå till butiken och köpa en ny, men dom kostar så förbannat! Andreas är den som är duktig på att hålla i pengarna (ibland lite för hårt kan jag tycka) och jag är den som sprider dem omkring oss. Jag ger gärna efter för impulser även om det kostar mycket och han tycker vi ska köpa begagnat. 

Och för att åtekomma till min irritation så har jag idag suttit och brusat upp mig under detta letande eftersom det är jag som måste leta begagnat. Jag hatar dessutom begagnat och måste göra kap för att känna mig nöjd. Tyvärr finns det inte så många kap. Jag vill köpa helt nya saker gärna i kartong till vrakpriser! Som bröst pumpen eller ryggstödet till Tripp trapp-stolen. Härom dagen kom det dessutom upp en helt ny stol i kartong, men ANdreas tyckte inte det var tillräckligt billigt och för långt bort medan jag tänkte köpa den rakt av!

Åh det var bajs överallt!

När jag och Andreas träffades lärde han mig en låt som handlade just om att det var bajs överallt. Det är just den sången jag sjunger idag. För den stämmer så bra. Någon av mina katter (jag är 90% säker på att det är Tiger) har bajsat i det lilla huset dom har att mysa i. Inte bara en gång, utan 4! När det bara är fasta korvar är det väl inga större problem men när det är rinnigt utsmetat gegg är det inte lika roligt. Så nu har jag sanerat katthuset, tvättat kuddar och fodral hängt allt på tork. Under tiden jag gjorde detta bajsar även Elvin en massa. Så nu tycker jag att till och med jag luktar bajs. Jag har tvätta och skrubbat och desificerat mig flera gånger, men det är som om lukten har etsat sig fast! Och jag som la ner massa tid på att måla naglarna igår! Nu har det börjat flagna efter att blaskande i vatten, jag tog ju även en dusch i morse och handdiskade massa. En riktig bajsdag helt enkelt.

Besiktningsprotokoll

Besiktningen gick bra! Det var bara några saker som behövde åtgärdas.
  • Slangklämma saknades till diskmaskin
  • Packningen på blandaren i köket läckte
  • Blandaren i duschen gick att vicka på
  • 5 takpannor var spruckna
  • tippskydd på spisen saknades
  • barnspärr på fönster saknades
Dom som bor där nu skulle åtgärda det som var möjligt utan att lägga någon större energi på. Så nu är kontraktet bindande.
Vi har ännu inte kommit till skott med vår försäljning. Det enda vi gjort hittills är att välja mäklare, dags att få lite eld i baken kanske...
Nu ska jag och Elvin bränna iväg till babymassagen, det är avslutning idag så vi vill ju inte vara sena!

Besiktning

Idag ska vi iväg och besikta huset. Jag är så fruktansvärt nervös! Tänk om besiktningsmannen är oseriös eller om han inte vet vad han håller på med eller inte gör allt som vi förväntar oss att han gör?! Tänk om det är värsta skadorna på huset! Tänk om tänk om tänk om! I morgon är köpet bindande och vi har ingen möjlighet att dra oss ur. Gör vi rätt som köper hus? Klart vi gör! Varför unddrar jag ens?! Det är mycket pengar bara. Känns i alla fall skönt att vi har någon som (påstår) sig veta vad han gör. Vi har ju fått honom rekomenderad via en som vi blivit rekomenderade så varför skulle det vara en skojjare? Nä skärpning Sara! Nu kör vi!!

Ny lur

Min telefon har knasat ur och fungerar inte till och från. Men vad kan man räkna med av en "billig" telefon? Så nu ska jag skaffa mig en ny.

Jag har alltid varit emot Iphone, tyckte att det är för mycket pengar för en telefon. Men sen den vita 4:an kom har jag ändrat uppfattning. Jag har varit helt inställd på att jag ska ha en, den är ju så snygg! Jag har även ledsnat lite på Android, det är så mycket skräp som cirkulerar på Market. Så jag var helt övertygad om att jag skulle kliva över till Iphone. Men sen kom Samsung Galaxy S II, utnämnd till världen bästa telefon. Jag vill dock inte ha en svart telefon. Men tänk om den kommer i vitt snart? Ska jag vänta och se, är det värt det? Min telefon har ju i stort sett gett upp så jag behöver en ny, men kommer jag ha tålamod att vänta på något bättre? Gör jag fel i att gå över till Iphone? Det är ganska mycket pengar det handlar om och man är bunden i 24 månader. Andreas skulle luska lite på jobbet och se om det var någon ny modell på ingång. Det kan vara så att jag skaffar en ny ikväll, det återstår att se.
White
vs
Med Iphone är man ju väldigt låst till Itunes som många säger är ett rätt kasst program. Ångest!!

Vårt nya hem

Tänkte slänga upp bilderna på huset från objektsbeskrivningen.

Entrén
Baksidan
Hall
Köket
Matplatsen
Badrummet nere
Vardagsrummet
Hallen uppe
Det stora sovrummet
Elvins blivande rum
Badrummet uppe
Uterummet
Trädgården

Elvin

Jag har märkt att det inte har handlat så mycket om Elvin på senaste. Nu är han inte så spännande längre, han har istället blivit en så självklar och naturlig del av vårat liv nu. Han utvecklas hela tiden och växer så det knakar. Nu har han vuxit ur nästan alla kläder i storlek 56, han har nästan dubblat sin vikt sen födseln och man börjar verkligen lära känna den lilla människan han faktiskt är. Även folk runt oss börjar märka av de olika humören hos honom. Jag har oftast inga problem med att förstå honom, jag vet när han vill ha mat och när han är trött, eller när han bara vill kramas och mysa, men inte alltid.
Det saknas ju även lite bilder på min skatt här i bloggen så jag bjuder på ett par...

Långklänning

Jag tror långklänning ska få bli min räddning i sommar. Jag blev så inspirerad av Alexandras klänning när hon var här härom dagen så jag köpte mig en (inte likadan) idag och jag trivs jättebra i den! Får se vad Andreas säger när han kommer hem. Nu har dessutom H&M rea på en massa olika så jag ska nog passa på att beställa hem några. Jag har tyckt att det är så fint jätte länge man varit rädd att jag inte passat i det eller att jag inte ska trivas. Så fel man kan ha, i alla fall om att trivas!
Lindex 199:- (ord.Pris 399:-)

RSS 2.0