Tacksam!

För två år sedan hände det jag fruktat, missfall. Vi skulle berätta för alla på julafton att vi väntade barn. Men istället fick vi några dagt innan reda på att bebisens hjärta hade stannat flera veckor tidigare. Det var det tyngsta jag någonsin upplevt! Men idag är jag ändå tacksam, utan den här upplevelsen hade jag inte suttit här idag med min drygt 9 månader gammla guldklimp Elvin. Självklart hade den bebisen varit lika älskad och precis lika underbar, men jag är ändå tacksam för att jag fick just Elvin. Så istället för att gräva ner mig i sorg som jag vanligtvis gör så ska jag älska Elvin lite extra idag! Om det nu ens går att älska honom mer än jag redan gör.


2 år har gått...

Det känns som att jag inte borde sörja.
Varför sakna nåt man ändå aldrig får?
Som en saga som man aldrig låter börja.
Som en gäst vid dörren som aldrig knackar på utan vänder om och går.
Och allt jag hade förut finns ju fortfarande kvar.
Så bara fortsätt vara det vi alla en gång var.

Som en känsla av en dröm man inte minns.
Som att bränna upp en oskrapad lott.
Som att längta efter nån som inte finns.
Som att stå på perrongen utan biljett och vänta på ett tåg som redan gått. Som att fråga när man inte tänker vänta på nåt svar.
Bara fortsätt vara det vi alla en gång var.

Men aldrig ska du behöva sakna.
För dig ska livet aldrig gå för fort.
Och aldrig ska du behöva vakna
och sitta naken i sängen och se dig omkring och undra vad fan du gjort.
Nej, var du nu än är så är du osårbar.
Så bara fortsätt vara det vi alla en gång var.

Stjärnor tänds till liv när himlen vänder.
De målar om den ifrån svart till mörkdjupt blå.
Känns som jag når dina mjuka små händer.
Och fast jag inte borde det så saknar jag ändå.
För jag tror nog, nej jag vet, du skulle varit underbar. Men bara fortsätt vara det vi alla,
fortsätt vara det vi alla var.

Till dig från den som aldrig blev din far.

"Dig som aldrig blev" - Loke Nyberg


Djup suck av lättnad

Nu är jag nästan klar, det är lite småsaker kvar att städa, korven ska för-"prinsas", dukningen ska förberedas och det sista ska handlas till julbordet annars är jag nog klar! Det känns så skönt! Och inte är jag stressad heller! Känner att den här julen kommer bli kanske den bästa någonsin!


Dagens ord

Ambivalent


För att bryta av

Mitt i all julstress måste man ta sig tid att pyssla lite också!

 


Mina skinka

Senapsgriljerad skinka får man äta hemma, hos mig bjuds det på "apelsin och rom glazad jerk-skinka", kan sukta med att ingredienser som "bouquet garni", selleri, mörk rom, habaneros, apelsinmarmelad, nejlikor, muskot, timjan och gräslök har används i mängder i 2 dagar för att tillaga denna skinka! provsmakning sker i kväll i sällskap av sambon.

 


Äntligen!

Andreas är på benen och ska jobba imorgon och Elvin är feberfri tillslut. Vet inte vart dagarna tar vägen, var helt övertygad om att det var tisdag idag! Det är en del kvar att göra innan julafton och nu kommer Andreas inte vara hemma mer, jag ska dock ordna den bästa och mest perfekta julen någonsin!


Julskinka

Idag ska skinkan kokas, marineras i ett dygn och griljeras imorgon. Ska bli kul att göra något annorlunda än den tråkiga senapsskinkan! Får se om Elvin låter mig göra något annat än bära på honom idag, gnällisen! Vissa dagar duger ingenting, antar att det ska vara så även för bebisar.


Långdraget

Nu är jag nästan frisk, har lite hosta kvar bara. Andreas är feberfri och mår bättre och bättre. Elvins feber vill dock inte ge sig helt, men vi har vart hos doktorn som sa att vi ska fortsätta ge febernedsättande och mycket vätska. Vi hoppas på att vara friska till jul allihop. Har 2 julklappar kvar att fixa, en som jag vet och en att komma på. Lite inslagning kvar, men det är svårt när Elvin hjälper till... Vi orkade oss i alla fall ut på en promenad idag, kom hem hem gran ris som nu ligger som en matta utanför ytterdörren. Jag älskar att ha egen dörr ut! Får se om jag kanske knåpar ihop en krans av det som blev över, måste hitta tid också...

 


Sjuklingar

Gud vad sällan jag skriver nu för tiden. Prioriterar annat...
Här hemma har vi legat sjuka hela bunten, snoriga, febriga, hostiga och allmänt hängiga. Jag är på benen igen men Elvin och Andreas fick träffa doktorn idag. Bara envisa virus den här gången också. Idag har jag i alla fall hämtat in granen från förrådet och pyntat den. Det ska städas och diskas och donas och pillas. Vi ligger en vecka efter i planeringen pga den här rackarns förkylningen. Köttbullarna är som tur är rullade men skinkan ska griljeras, vi har inte köpt alla julklappar än och stressen har verkligen infunnit sig! Det lär med andra ord inte bli mer frekventa inlägg den kommande tiden heller.

 


Dagens ord

Klätter-pluttar på lossas danska, kläde-pludder.


Helg...

Städat, fika hemma med hela Andreas familj, middag hos svärföräldrarna, nobelbankett och nu hämta Andreas (som varit på julbord med jobbet) vid tåget. Får se om Elvin vill somna igen när vi kommer hem....
Imorgon ska jag nog försöka boka klipptid (endast toppning, jag har lärt mig av mina misstag!) och beställa lite julklappar.


Dagens ord

Anglosaxisk


Dagens ord = sång

Var på öppna förskolan idag, med sångstund. Sedan 11 idag hr jag sjungit på samma sång...
Det var en stoor häst
och en liten liten groda.
Det var en stoor häst
och en liten liten groda,
som gick på promenad
här i våran vackra stad
och vet du vad som hände en gång?
Jo, de trampade på en stor och en liten ballong.
Det blev en stoor smäll
och en liten liten smäll.
Det blev en stoor smäll
och en liten liten smäll.

Tänk vad att skaffa barn kan göra åt låtarna som fastnar i huvudet.


Date

Ikväll ska jag träffa "mina" fina flickor! Jag saknar dem så, skolan känns fel utan dem! Det blir middag och kanske något gott att dricka. Ni gör mig glad!!


Lustigt

Sen jag skrev att jag skulle börja med dagens ord så har jag inte fastnat på ett enda! Får väl döpa om det till "ord jag stundom fastnar på". Kan slänga upp några ord jag fastnat på tidigare:
BFNAR - en förkortning av "bokföringsnämndens allmänna råd"
Sigourney Weaver
Prenumerera
Toppis-bo
Kalkylera
Finns massa fler men det här var några i alla fall.

Fortsatt trevlig dag!


Hat

Just nu hatar jag ALLT! Jag behöver sova. Jag kommer snart sluta fungera, jag kan inte stå och vagga en skrikande bebis natt ut och natt in. Jag vill också ligga under täcket och sova! Jag hatar att behöva kliva upp mitt i natten när allt bara är kallt och mörkt! Jag hatar det, jag hatar det, jag HATAR det!!! Jag hatar vad sömnbrist gör för psyket. Man blir inte trevlig att ha och göra med! Jag hatar att Elvin skriker 2 timmar per natt, jag hatar att Andreas sover sig igenom dom 2 timmarna, jag hatar att när Elvin precis tystnat så får katterna sprätt och väcker honom, eller bara håller mig vaken så att jag inte kan sova. Jag hatar att jag hatar. Låt mig sova så att jag slipper hata och kan vara full av energi om dagarna för jag älskar så mycket egentligen, jag glömmer bara bort det allt för ofta.


RSS 2.0