In progress

K-A-O-S! Att påstå att vi börjar komma i ordning vore att ljuga. Planen var att vi skulle vara uppackade och klara till helgen. Men vi stötte på problem, när vi kommer in så är hela hyllsystemet i klädkammaren nedtaget så vi har ingen stans att packa upp våra saker. Resultat = kartonger överallt! Eftersom det dessutom var soprent valde vi att måla om på en gång. Färgen tog slut och det är flammigt. Idag ska jag köpa mer färg och måla en sista gång och förhoppningsvis kommer det nya hyllsystemet vi köpte igår upp i helgen. To be continued...


Home at last!

Äntligen är allt flyttat till huset! Det är kaos men vi känner oss redan hemma!


Packelipack

Vi bara packar och packar... 2 dagar kvar! Sen är man husägare på riktigt. Längtar så!

Men det är mycket kvar att göra. Vi får packa järnet imorgon, för på fredag finns det inte så mycket tid, Andreas ska åka till stan på förmiddagen och kl 14 ska vi till banken för att teckna lånen och få nycklarna. Sen blir det till att slänga ner det sista för på lördag kl 9 börjar vi packa lastbilen! Iiihp! Det sprätter i hela kroppen på mig!

How do you do?

Det här är mitt kök i detta nu...
Jag är så fascinerad av alla dessa kvinnor (och så klart män) som lyckas hålla sina hem rullande. Läste en blogg nu om en tjej med 2 barn, heltidsjobb och blogg som uppdateras minst 2 gånger om dagen. Hon har stått och bakat macarons i sitt übersnygga städade kök. I helgen var det barnkalas med 16(!) 5 åringar och det syns inte!
HOW DO YOU DO?!
Jag lagade inte ens middag igår och mitt hem ser ut som skit! Nu håller vi visserligen på att packa och det är kaos rent allmänt, men jag hinner inte hålla iordning i vanliga fall heller. Och då har vi ändå diskmaskin... Den rena tvätten sen i helgen står fortfarande i tvättkorgarna i hallen så att man måste klätra över dem för att komma till ytterdörren... Jag fattar inte! Sen är jag ju själv med Elvin största tiden av dygnet, men det finns ju ensamstående som har det städat hemma.

Är vi exeptionellt stökiga?

(Visst om jag inte hade skrivit det här hade jag haft tid att städa, jag är medveten om det...)

Feber

Elvin har blivit sjuk! Han har haft hög feber hela helgen. Det har vart Alvedon dagarna i enda gör att han ska orka. Trots det har han sovit "bra" om nätterna, inte sämre än vanligt i alla fall. Tills nu! Jag förbereder mig på en lång natt, för den senaste timmen har jag varit uppe över 10 gånger med upprörd bebis. Han fick lite vatten nu och förhoppningsvis hjälper det, som vanligt vaknar han till och blir klarvaken när han får flaskan men jag hoppas han somnar om och sover i alla fall någon timma. Det är påfrestande med sjuk bebis. Det är ansträngande att ta han om en gnällfis som bara ska bli buren och det är psykiskt jobbigt att se sin skrutt så sjuk! Som tur är har Andreas varit ledig i helgen så vi har kunnat hjälpas åt. Men imorgon är jag ensam. Hoppas verkligen han piggnar på sig nu, för vi måste ju packa också, flyttbilen går på lördag


Hi-Way, Two-Way eller Multi-Tech?

Herregud vilken djungel! Vi ska åka och köpa en ny bilstol till Elvin imorgon. Nu har jag i alla fall bestämt att jag vill ha en utav märket Britax, men det finns 3 modeller som är aktuella. Alla har för- och nackdelar. Man vill ju ha det bästa till det viktigaste man har! Multi-Tech har fått bäst i test, Two-Way sägs räcka längre och Hi-Way sägs vara bäst direkt efter babyskyddet. Läser på olika forum och alla säger olika. Vi måste prova i bilen imorgon hur som hellst och Elvin ska få provsitta allihop. Just nu orkar jag inte ens tänka på vilken som är billigast men det lär väl vara en bidragande faktor till vårt val imorgon. Spara pengar är ju alltid trevligt, speciellt med tanke på husköp och allt vad vi gett oss in i, men jag vill inte att det ska vara avgörande.

Lite beroende på hur Elvin sitter och vad dom säger i butiken så skull ejag nog välja en Hi-Way nu och en Two-way om något år. Men det blir ju en rakarns massa bilstolar då. Men jag tror att det skulle vara mest optimalt. Får se vad gubben säger ochså.

Hi-Way II



Two-Way



Mutli-Tech II

Sol ute, regn inne....

Vi har återigen haft en förfärlig natt. Elvin har vaknat en gång i timmen och skrikit. Jag har inte kunnat komma på vad problemet är. Det verkar inte vara magen och jag är tvärsäker på att han inte är hungrig. Han är inte heller törstig utan blir bara sur om han får nappflaskan. Vi har lampa tänd, så det kan inte vara mörkret. Han sover inte en massa på dagen och han äter ordentligt. I'm running out of ideas! Han bara sover otroligt dåligt... Med andra ord jag också. Idag får solen skina bäst den vill, när Elvin sover, sover mamma! Ska försöka i alla fall.....


Försöker minnas

Inatt TROR jag att vi bara var upp 2 eller kanske 3 gånger. Vi har hittat en ny lampa som ger perfekt mängd ljus i rummet. Dock så somnade ju prinsen i vagnen igårkväll och vaknade ju då självklart när vi bar upp honom. (Det ska bli så skönt att kunna rulla rakt in i hemmet om 2 veckor!) Så han fick välling och somnade väl för natten närmare 22. Så det kan ju vara en bidragande orsak.

Jacka

Jag vill ha en ny jacka! Hittade en supersnygg jacka från HM, men självklart var den från förra hösten och jag kan bara hitta den i fel storlek på tradera. Däremot finns det en liknanade på HM´s MAMA-avdelning. Om den hade funnits förra hösten hade jag absolut köpt den redan då! Nu står jag i valet och kvalet om jag ska beställa hem den och hoppas på att den passar...

Köpte en trenchcoat när jag var i Farsta tidigare i veckan men inser nu när jag kommit hem, att den inte funkar. Den är för lång så den kapar av mina ben. Vilket gör att proportionerna blir helt fel och jag ser inte bara kort ut utan även tjock. Nej tack, den får åka tillbaka till butiken.

Förbättring

Andreas kämpade Mellan typ 23.30 och 01.00 sen tog jag över. Efter en halvtimme ammade jag och sen sov han fram till typ 4 då han fick vatten. Näta gång var halv 7. Men då var han inte pigg när han vaknade så han fick sova ett tag till. Nu vid 8 vaknar jag av att han ligger och leker för sig själv i sängen! Så ska en morgon börja!! Vi hoppas att det bara blir bättre nu och att det inte bara var en tillfällighet!


Vi fortsätter med åtgärder

Nu har även ett linne åkt på... Andreas har vart uppe i 2 timmar nu och trilskat, jag fick tillslut ge honom bröstet ändå, även om det inte finns speciellt mycket kvar i dem nu för tiden. Nu sover han i alla fall om än inte speciellt tungt.


Och så var det det här med maten

Igår ville Elvin inte äta lunchen, idag fick jag i honom den genom att lura honom med nappflaskan (som nu helt plötsligt är hans bästa vän). Förde flaskan emot honom och när han gapade för att få den fick han en sked mat istället. Ungen måste ju äta! Jag har då funderat runt detta också och jag tror att det kan ha att göra med vällingen. Det är bekvämare att äta på flaska än behöva "tugga", det handlar ju om lite olika tekniker. Men vi får traggla på, förhoppningsvis ändrar det sig snart.
Att han matvägrade kan har berott på att han inte riktigt gillade maten som bjöds. Jag hade lagat ny mat som han inte ätit förut, idag åt han med större aptit när han fick något han kände igen. Sen kan det ju vara så som min Mormor och Morfar sa, att det är ännu fler tänder på gång, inte helt omöjligt även om vi inte kan känna dom än.

Jag har som plan att isolera mig och bara fokusera på min prins för att lösa alla dessa grejer de kommande dagarna. Jag tror vi behöver det för familjefridens skull!
För att orka med natten ska jag nu gå och lägga mig.

(God)natt

Förändringar och (förhoppningsvis) lösningar

Sen är mina ideer slut, och jag behöver en ny dag att fundera och googla och tänka och så vidare....
Nu har jag analyserat och googlat och läst och tänkt och funderat och gud vet vad hela dagen, på vad jag kan göra för att underlätta min och Elvins nattsömn. För varken han eller jag är speciellt roliga att ha att göra med. Sover man inte på natten är man trött på dagen, varesig man är vuxen eller bebis. Nätterna har blivit sämre de senaste dygnen och jag får numera gå upp 8-10 gånger per natt, ibland även sitta vaken 30-60 minuter vid flera tillfällen. Det som jag kan komma på som har förändrats är:
  • Vi ger nu välling på kvällarna istället för gröt. Detta på grund av att vi tyckte han sov bättre efter att vi provat 2 provpåsar som damp ner i brevlådan för ett tag sedan, "Nestlé godnatt" och "Semper Mild havrevälling". Vi köpte hem Semper. Jag tror vi valde "fel" sort. Skrev ju i natt att jag funderade på majsvällingen, men har fått tips under dagen att majsen har stoppande effekt på magen och att Nestlé godnatt mättar bättre, så jag funderar på att gå och köpa hem den istället. Om han är riktigt mätt vill han kanske inte äta på natten...
    Fördel - Det är lättare att ge honom kvällsmålet nu även om han är trött istället för att bråka med gröten.
    Nackdel - Han somnar när han äter och äter då istället inte upp.
  • Vår "nattlampa" har slocknat! Precis utanför vårt sovrumsfönster står en lycktstolpe som lyser upp hela rummet. För 2 nätter sedan slocknade den och jag vill mig minnas att det var då som det blev värre. Därför har vi nu exprimenterat lite under kvällen för att hitta en lampa som ger lagom mycket ljus i rummet. Vi har en fönsterlampa och 2 nattduksbordslampor, allihop med 15W. Dessa är för starka och det blir rena dagsljuset i rummet. Därför har jag nu gömt en lampa bakom en byrå och dolt den lite med kuddar. OBS! Ingen fara på taket, ingenting står i kontakt med lampan, det är tillräckligt med luft runtomkring för att det inte ska kunna börja brinna! Säkerhet först!
    Jag hoppas nu att detta ska kunna hjälpa min prins (och mig såklart) att sova bättre på nätterna.
  • I och med att vi började med välling har även våra invanda kvällsrutiner brutits. Ska försöka återskapa rutinerna och/eller skapa nya om så behövs.
Nästa steg om detta inte skulle hjälpa är att rota fram en tröja att sova i, för som det är nu så är boobisarna fria nattetid.

Andreas är dessutom ledig fredag och åker till Norge söndag-tisdag så vi har några nätter då vi kan leva med taskig sömn utan att hans jobb blir påverkat.

Skulle inget av detta fungera så är mina ideer slut och jag behöver en ny dag att fundera och googla och tänka och så vidare....

Nätter

Det är ju bara för härligt att Elvin har börjat vakna på nätterna! Alltså inte bara en gång utan närmare 10! I natt vill han dessutom inte somna om. Jag bara vägrar amma honom flera gånger per natt! Jag kan sträcka mig så långt att han kan få mat en gång per natt. Vi var på babycafé i måndags och pratade lite med andra mammor om nattsömn. Det verkar som att Elvin är den enda som inte sover hela natten (utav dom som var där såklart). Jag tycker jag gör allt som "ska" göras för att han ska sova. Nu har han även börjat matvägra, 2 dagar i rad han har inte velat ha lunchen. Han ratade även gröt! Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Ska prova att byta till majsvälling istället för havre och se om det hjälper, det är ju mildare mot magen...
Just nu är jag så fruktansvärt trött!

(Jag gav upp nu efter 45min och ammade honom igen får se om han somnar. Han är inte hungrig utan vill bara snutta!)

Jag behöver en hel natt, gärna flera!! Andreas hjälper till så mycket han kan, men det är bra mamma som duger. Det blir ofta värre om Andreas går upp istället för mig...

Jag vill faktiskt inte längre.


RSS 2.0